VAJRAT

Motori është zemra e automjetit tuaj. Vaji i motorit është gjaku i tij. Por jo të gjitha vajrat e motorit janë të njëjtë. Me zhvillimin e shpejtë të motorëve dhe kërkesa për vajra është rritur në mënyrë dramatike. Sot, nafta duhet të jetë e aftë të bëjë shumë më tepër sesa të lubrifikojë dhe ftohë motorin. Duhet të funksionojë në temperatura dhe presion të lartë. Ajo duhet të pastrojë motorin nga mbetjet e djegies, acidet, ujin dhe grimcat e karburantit. Nafta duhet të mbrojë motorin nga korozioni dhe të garantojë shëndetin e tij. Vajrat moderne të motorit janë produkte të teknologjisë së lartë, të dizajnuara posaçërisht për modelet speciale të automjeteve. Prandaj, prodhuesit e automjeteve aprovojnë vetëm vajrat motorik të përzgjedhur në mënyrë specijale. Se cilat vajra motorik janë aprovuar mund t’i shihni në Oil Guide-n tonë.

Kërko