LIQUI MOLY hyn në Kupën Botërore të Automjeteve Touring WTCR së bashku me Hyundain

Prodhuesi Gjerman i lubrifikanteve  bashkëpunon me një ekip  pune për herë të pare.

Prill 2020 –Eshte  hera e pare  në historinë e gjatë të LIQUI MOLY: Për herë të parë, specialisti i Gjerman I lubrifikanteve dhe aditivëve lidh kontrate partneritet me një ekip punimesh. Marka do të hyjë në Kupën Botërore të Automjeteve Touring WTCR në anën e Hyundai Motorsports. “Kjo tregon se sa e rëndësishme jemi tani edhe për prodhuesit e makinave,” thotë Peter Baumann, Drejtor i marketingut në LIQUI MOLY.

LIQUI MOLY eshte  në shtëpine  e sportit te  makinave për më shumë se dhjetë vjet. Fillimisht në Kampionatin Botëror të Automjeteve Touring WTCC dhe më pas  që nga themelimi i tij në 2015, në serinë TCR, gjithmonë në partneritet me ekipin garues Engstler. LIQUI MOLY tani po hedh hapin tjetër në Kupën Botërore të Automjeteve WTCR së bashku me ekipin Engstler do të garojë si ekipi Hyundai. Në dy TCR të Hyundai i30 N, veterani holandez i WTCR Nicky Catsburg dhe talenti gjerman TCR Luca Engstler do të luftojnë për titullin – nëse sezoni është në gjendje të fillojë pas krizës së Coronës.

Perkundrejt shume viteve ne sportin e makinave , paraqitja e LIQUI MOLY në WTCR paralajmëron një epokë të re për specialistin e lubrifikanteve. “Kjo është hera e parë që ne jemi të përfshirë në një ekip pune, d.m.th. duke punuar drejtpërdrejt me një prodhues të makinave,” thotë Peter Baumann. Ky bashkëpunim reflektohet së pari në praninë qartë dhe të dukshme në automjete dhe së dyti në faktin se dy TCR Hyundai i30 N punojne  me vaj LIQUI MOLY. Eshtë Synthoil Race Tech GT1 10W-60, një vaj plotësisht sintetik që është zhvilluar posaçërisht për t’u përdorur në gara.

Bashkëpunimi i LIQUI MOLY me Hyundai nuk ka të bëjë vetëm me ndërgjegjësimin e markës, por gjithashtu ka për qëllim zhvillimin e zonave të reja të biznesit. Kjo për shkak se kompania ka përqendruar tradicionalisht vëmendjen e saj kryesisht në tregun  e servisit, d.m.th. riparimin dhe mirëmbajtjen e automjeteve. Kjo është arsyeja pse kompania është e njohur më mirë midis punëtorive sesa nga shitesit e makinave. LIQUI MOLY synon të zgjerojë biznesin e saj me kete kategori tregtare. “Tani që Hyundai ka vendosur në favorin tonë për garat, shitësit e automjeteve kocesionaret e Hyundai duhet patjetër të kthejn veshtrimin edhe tek ne,” tha Peter Baumann .. ”