LIQUI MOLY sfidon Coronen

LIQUI MOLY sfidon Coronen : një shpërblim për çdo punonjës , në vendin e punes me orar te reduktuar.

Administratori I Pergjithshem   Ernst Prost falenderon fuqinë punëtore për angazhimin e tyre dhe I shpreh besimim e tij.

Mars 2020 – Kohe te veshtira kerkojne masa te vecanta. Specialisti  Gjerman I lubrifikanteve dhe aditivëve LIQUI MOLY nuk po reagon ndaj krizës së Coronës me pushime nga puna, por përkundrazi po paguan një bonus prej 1,000 EUR për secilin punonjës te tij. Me këtë “veprim ngushellues ndaj Corones” Administratori I Pergjithshem   Ernst Prost  falenderon të gjithë punonjësit për përkushtimin e tyre.

LIQUI MOLY tani ka pothuajse tërë administratën e saj që punon nga shtëpia. Kjo lëvizje ka për qëllim të mbrojë çdo punonjës duke mbajtur në funksion prodhimin. Stafi e realizoi këtë lëvizje kolektive në formen e “zyrës së shtëpisë” me shumë përkushtim dhe improvizim.

“Sot, jemi ne gjendje te sigurojme nje balance midise  kujdesit shëndetësor parandalues ​​dhe punës së vazhdueshme,” shkruajti Ernst Prost te punesuareve. Tani, unë mund ta imagjinoj se rrethanat aktuale nuk janë vetëm ceshtje  kohë për ju, por gjithashtu përfshijnë shpenzime shtesë financiare. Si një shenjë e vlerësimit tonë, më lejoni t’ju jape nje bonus prej 1000 EUR me pagën tuaj të rradhës – nje forme një ngushëllim financiar I kompanise! ”

Ndërsa kompanitë e tjera kane bere punë me orar  të reduktuar ose po mendojnë të bëjnë shkurtime ne punonjes, shefi i LIQUI MOLY po vendos një kundërpeshë. “Zhvillimet e tanishme nuk po na lënë ne pa u ndikuar, pasojat ekonomike do të jenë brutale. Kjo është pikërisht arsyeja pse ne tani duhet të bëjmë pjesën tonë për të zgjidhur këtë krizë me trurin dhe zgjuarsitë tone, me përkushtim dhe përfundimisht me guxim dhe besim. ”

Të gjithë punonjësit në të gjithë botën po marrin të njëjtën shumë për këtë bonus – menaxheri i departamentit në Gjermani si dhe nëpunësi i depove në Afrikën e Jugut. “Në shumicën e pjesëve të botës, pasojat ekonomiked te  jenë më të rënda, sepse rrjeti social atje është më pak I fort ose plotësisht i munguar,” thotë Ernst Prost. Me gjestin e tij, ai dëshiron të japë një shembull për familjen “LIQUI MOLY “në të gjithë botën dhe gjithashtu tju sigurojë para për të cilat njerëzit mund të kenë nevojë urgjentisht. “Përveç kësaj, shpenzimi i parave për ekonominë është pikërisht ajo që na duhet tani për të mbajtur nje vend punë.”

Ernst Prost është i kënaqur për frymën e ekipit brenda kompanisë: “eshte shumë e bukur  të shohësh sesi bashkohemi më pranë me njeri- tjetrin në një situatë të tillë, bëjmë punën tonë pa pushim dhe bashkohemi me solidaritet.”